Vijesti Informativnog centra o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) Sarajevo

Memorandum o razumijevanju između Grada Sarajeva i Aušvic Instituta

jul 13, 2023 | Novosti

Grad Sarajevo će u partnerstvu sa Aušvic Institutom za prevenciju genocida i masovnih zločina (AIPG) sarađivati i realizirati informativne, edukativne i istraživačke sadržaje od zajedničkog interesa.

Tim povodom je danas u Vijećnici gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić primila direktoricu Aušvic instituta, Gabrielu Ghindea sa saradnicima.

Gradonačelnica Karić i direktorica ove međunarodne nevladine organizacije sa sjedištem u Bukureštu i New Yorku, potpisale su Memorandum o razumijevanju.

Ovim dokumentom su definisani ciljevi i modaliteti buduće saradnje kroz djelokrug rada Informativnog Centra Sarajevo, kao unutrašnje organizacione jedinice Grada.

„Na ovaj način potvrđujemo opredijeljenost gradske administracije da razvija i jača mandat Centra, kao mjesta edukacije, istraživanja i spoznaje historijskih činjenica. Njegov rad je značajan za sadašnjost i budućnost“, istakla je gradonačelnica Karić.

Poručila je da je naša je kolektivna odgovornost da se nastavimo boriti za pravdu i istinu i da njegujemo kulturu sjećanja.